mandag 11. juni 2007

Siden sist

Det har vært mye aktivitet de siste uken.

For det første så hadde vi fornøyelse av besøk fra de to jente jeg er tante til forrige helg, Christina og Gabriella. Det er alltid kjempe hyggelig å ha de på besøk! I tillegg hentet jeg Aysy på fredag. Det var stas både for meg og jente å ha henne der.

Gabriella og Aysy som koser på gulvet.

2 og 3 juni var det NKK utstilling i Drammen. På lørdag arrangerte Siv (Kennel Tervtina) et kennel treff med gjester på Horten Hundeklubb. Så etter at Carmen og jeg hadde prøvd oss i lydighetsringen i Drammen. (Det gikk ikke veldig bra... dog var jeg fornøyd med at apporteringsøvelsene for første gang ble gjennomført uten 0-er) dro vi til Horten. Vi hadde med oss Aya (Brukshoffets Dronning Astrid) i tillegg til Carmen, Aysy og Adelheid. I Drammen møtte vi pappa Basko og hans familie, mange av Siv sine valpekjøpere og deres hunder og Lynn-Therese og Kajakk (Brukshoffets Alexandre den Store). Nina og Oskar var der med sine hoffer og etterhvert kom Michelle, Kine og Borgar med enda flere hunder. Det ble en flott dag. Vi pratet, drakk kaffe, spiste vaffler og trente hund. Valpene fikk leke masse sammen og det var utrolig fint å se hvordan de taklet hunder i alle størrelse og aldre, og ikke minst alle menneskene.

Aysy og Nitro i vill lek

På søndag var jeg oppe altfor tidlig, dro innom å hentet Trygve (som Aysy bor hos) og vi satt snuta mot Drammen igjen. I strålende solskinn stilte jeg ut Aysy som oppfører seg som en drøm i ringen. Bedømmelsen ble bra og hun endte opp som 2. beste tispe med CK og res-CACIB. Det var bare 3 tisper og 1 hanne av totalt 38 påmeldte som fikk CK den dagen. Dommeren var streng og vi er selvfølgelig kjempeførøyd med Aysy sin premiering. Det var mange som fikk blått og også en del gult. Det var overaskende å se hvor mange av hundene som rett og slett var overvektige. Jeg syntes det er trist og se de sammen hundene på utstilling gang etter gang i alt for godt hold og i dårlig form. Kanskje noen burde bruke mer tid på å mosjonerer hundene sine enn å stille på utstilling? Da hadde det sikkert gått bedre i ringen etterhvert også.

Aysy og meg i ringen


På onsdag gikk vi til det triste skrittet å avlive Adelheid. Hun hadde en feil i urinveien og lekkasjen ble bare værre etterhvert som hun vokste. Operasjonen løste ikke problemet og da var det eneste utvei. Hun var en meget flott liten dame og det er selvfølgelig utolig trist at hun ikke skulle få leve opp.

Adelheid i full fart på gresset på Valle Hovin
Denne helgen har jeg stort sett tilbrakt på Forsvarets hundeskole hvor NHK har arrangert FA og MH test. Det ble testet 3 hunder på MH og 9 på FA. Alle var hoffer bortsett fra en rottis og en aussi. Totalt sett gikk det bra med de fleste hundene. Aussien besto ikke FA pga at den var skuddberørt, en hoffe besto ikke FA pga 1 på mot og en annen hoffe ble stoppe i figurskogen fordi den ikke lot seg håndtere av testleder. Den var meget reservert. Ellers besto/gjennomførte alle. Det var stor forskjelle på resultatene. Personlig syntes jeg det er trist og se at så få ville leke. Ser ut som om det er få som leker med hundene sine. De går jo glipp av så mye glede og morro med hundene.

Aysy gjorde en kjempe fin test. Hun har mange god egenskaper og hun har utviklet seg meget bra etter at hun flyttet til Trygve. Det var garantert riktig beslutning og la henne få bo hos han. En stor takk til Trygve! Han er en super flink fórvert! Hun fikk perfekt intensitet på flere momenter: 5 på mot (nesten ingen hoffer får det), 3 på temperamentet, 4 på tilgjengelighet,4 på jaktlyst, 3 på konsentrasjon og 5 på koordinasjon.
Skulle ønske at hun også var bedre på lek (1) og hadde bedre byttegripende (3). Hun viser overhode ingen forsvarlyst eller sinne i hele testløypa. Det er jo ikke noe hun trenger i hverdagen heller, men som jeg kunne ønske hun hadde litt av.

Nå er det bare å sette i gang å lete etter en passende hanne til henne.