lørdag 11. august 2007

NKK utstilling på Bjerke i dag

I øs pøs regnvær var vi på Bjerkebanene på utstilling i formiddag. Aysy var en av åtte Hovawarter. Aysy sin kritikk var meget bra, men det ble ikke noe ck eller mer i dag. Hun fikk 1 premie og 1 plass i åpen klasse. Kritikken var: Feminin tispe, vakkert hode, prima forbryst, noe kort i kroppen da korset faller, prima benstamme, utmerkede vinkler, prima beveglser, bra pels.
Napoleon av Trusenberg (sønn Ninas Milo) fikk det etterlengtet NKK-cert og ble Norsk utstillingschampion. Gratulerer!

Neste helg skal Nala og Kajakk på sitt første valpeshow. Det blir spennende!

Denne uken har Basko (pappa til valpene) vært her på besøk. Det er utrolig hyggelig å bli bedre kjent med han og jeg er ikke blitt mindre sikker på at jeg valgte rett far til Carmens valper. Han og Carmen ser ut til å trives godt i hverandre selskap :). På tirsdag hadde vi valpetrening og Basko var selvfølgelig med å hilste på barna sine. Han er mye mer tålmodig med de enn Carmen. Jeg kommer til å savne han når han hentes av familien sin i morgen kveld.

Basko


Carmen og Basko


Carmen og KajakkKajakkForrige uke var jeg som tidligere nevnt i Sverige og trente. Vi hadde tre flotte dager med instruktører fra Nidaros Brukshund klubb (Silje og Torgeir). Jeg fikk fine tilbakemeldinger på hvilke momenter vi bør trene på fremover og meget god hjelp med kryp som vi har slitt med (Carmen beveger seg for fort.) Det var mye fokus for grunnposisjoner og vi hadde alle gått i fella med å gå for fort frem og ikke være nøye nok i innlæringen (i hvert fall på en del momenter). Så nå er det mye posisjontrening for min del. Sitt! Stå! Dekk! På plass! i alle tenkelig mulig varianter og vendinger. I tillegg gikk det opp et lys for meg når det gjelder lek. Jeg har nok blitt fortalt dette før, men det er først nå jeg virkelig forsto hvordan man bør leke for å få mest mulig ut av leken. Jeg har testet både på Basko og valpene som går på kurs og det fungere bra. Poenget er å kutte ut all form for kamplek og bare leke jakt lek. Hunden responderer bra og så lenge det er to like gjenstander å leke med har vi klart å få dette til fint med alle vi har prøvd med nå.
Her er noen bilder fra Sverige.
Stå!


Hals!

Stille!

Hals!