torsdag 17. juli 2008

Siden sist

har det skjedd litt av hvert. Jeg har vært to turer til Vallentuna. Først for å besøke Therese og feire midtsommer og deretter for å stille Agnar og Kajakk på verdensutstillingen. Den første helgen var utrolig hyggelig :) Carmen fikk være hos mine foreldre og Agnar var med på tur alene. Det syntes han er sikkerlig stas. All oppmerkesomhet til han og dele soverom med muttern helt alene. Vi fikk også gått et par spor. Therese har flott spor terreng rett utenfor døren sin :) Takk for en hyggelig helg! håper vi finner en konkurranse vi kan delta på midt i Sverige sammen om ikke så lenge!?!?

To uker senere pakket Lynn-Therese og jeg hunder og oss selv i bilen og satte snuta østover igjen. Denne gangen for å delta på verdensutstillingen.
Vi var så heldige at vi fikk låne huset til Therese og brukte kvelden før utstillingen til å jobbe med pelsen til Kajakk som har en tendens til å få flott krøller og pelsen står rett opp. Etter et par timer (litt overdrevet) var pelsen rett og fin. Nå var det bare og håpe på at den var det også neste morgen.
Neste morgen våknet vi grytidlig. Viste at kom til å bli mye kø på messe området og Kajakk og Agnar var nummer 1 og 2 inn i ringen. Vi fikk plass i parkeringshuset. Dro med oss hundene og bur +++ og stilte oss i innsjekkskøen. En liten spansken og vi var inne på null tid ;) Rundt ringen fant vi flere kjente (ganske mange norske hoffer var påmeldt. Plutselig skulle de starte - vi trodde det hele begynte kl 0900, men helt feil - de begynte 0830.. Fikk ikke tid til å varme opp eller fin børste Agnar. Han var et hoppende humør og viste seg ikke fra sin beste side. Klarte i hvert fall og stå stille når dommeren skulle gå igjennom han. Noe annet var det å løpe etter bror Kajakk.. da var ikke jeg viktig. Det ble mye galopp og lite trav. Unsett fikk begge to Excellent (som vil tilsvare CK) og Agnar ble plassert som nr 2 og Kajakk hakk i hel som nummer 3. i klassen for unghunder.

Jeg har vært enda en tur i Sverige. Denne gangen for å møte Paula (Hertuginne Alexandra) og hennes familie. De bor i Tromsø så jeg har ikke sett henne siden hun dro nord over når hun var 9 uker gammel. Hun var veldig lik sine andre søstre, bar litt mindre. Hun er nok det lettest av de tre jentene. Vi gikk en lang tur og badet hundene og vi fikk tid til å se litt på treningen. Marie-Therese har kommet langt og trene mye med snuppa. Det er et første hunden hun trener bruks med så jeg hadde noen råd. På lørdagkveld dro jeg til Nina og Oskar en tur i Lennartsfors. Dit er det alltid hyggelig og komme på besøk :) På søndag møtte vi Marie-Therese, Richard og Paula igjen. Nå skulle vi gå spor og se på apporteringen til Paula. Jeg var utolig glad for å se at også Paula er et spor talent. Nå har jeg sett hele kullet i aksjon i spor og de er utrolig flinke alle sammen :D Agnar fikk også et spor, men denne gangen i vanskelisgte laget. Han kom seg igjennom, men jeg mistenker at det nylig hadde vært en spennende elg i terrenget som han ikke klarte å motstå og sjekke ut.
Nina var så snill å la ut et 2 kilometer spor til Carmen. Greit å ha en gjennomgang på et langt spor før hovedkurs. Vi manglet en del pinner, men vi kom oss i mål. Må tok jobbe litt med interessen for piner. Skal konkurrere om ikke så lenge...

Jeg tok en del bilder av Paula og skal se om jeg ikke kan få ut et par i løpet av de første dagene.
Fortsatt god sommer til alle sammen!